Spreekuren

maandag tot vrijdag:
9.00 – 10.30 u. & 17.00 – 18.00 u.
zaterdag:
na afspraak

Diensten

Algemene diergeneeskunde

Voor “kleine” kwaaltjes of iets ergere aandoeningen proberen we de beste oplossing te zoeken en een gepaste behandeling aan te bieden.

Preventieve gezondheidszorg

Alle nodige vaccinaties, vlooien- en tekenbehandelingen, ontwormingsschema’s. Advies over verzorging, opvoeding en voeding bij een nieuwe pup of kitten.

Algemene chirurgie

De meeste operaties voeren we zelf uit. We beschikken over moderne gasanesthesie met uitgebreide bewakingsapparatuur (pulsoxymetrie, capnografie, ECG, bloeddrukmeting). Voor een aantal specifieke ingrepen werken we samen met gespecialiseerde centra. Operaties gebeuren in de voormiddag (tenzij voor dringende ingrepen), zodanig dat de patiënt ’s avonds naar huis kan, na recovery in de hospitalisatieruimte.

Echografie

Hiervoor beschikken we over een nieuw performant toestel met kleurendoppler en 3D-echo. Volledig pijnloos voor de patiënt, maar het te onderzoeken lichaamsdeel moet wel (meestal beperkt) geschoren worden. Onderzoek kan gebeuren voor een heel gamma medische problemen, maar ook voor drachtdiagnose.

Radiografie

Stelt ons in staat inwendige structuren te beoordelen op afwijkingen. Bijvoorbeeld botproblemen, hart- en longaandoeningen, tandafwijkingen,…

Hospitalisatie

Opname van uw huisdier is mogelijk na operaties of tijdens aandoeningen waar frequente medicatietoediening nodig is. Dit gebeurt in een volledig daarvoor ingerichte ruimte, voorzien van hygiënische roestvrijstalen hokken met verwarmingssysteem. Kleine dieren kunnen in een couveuse opgenomen worden.

Tandverzorging

Preventie van tandproblemen door aangepast voedingsadvies, tanden poetsen, kauwsticks, anti-tandplakmedicatie,… Behandeling door ultrasone reiniging, polijsten van tanden,…

Dermatologie

Preventieve verzorgingsproducten voor alle huidtypes. Diagnose (cytologie en dermatopathologie) van huidproblemen en behandelingsschema’s voor chronische huidaandoeningen.

Bloedonderzoek, urineonderzoek, microscopisch onderzoek

We beschikken over een eigen labo voor bloedonderzoek.

Meestal zijn de bloedresultaten gekend binnen de 30 minuten.

Gedragsproblemen

Advies en behandeling (soms ook door medicatie) van gedragsgerelateerde aandoeningen.

Lasertherapie

Zie rubriek laserbehandeling

Voedings- en dieetadvies

Zie rubriek voeding